Comunicat Federatia Asociatiilor Vanatoresti

comunicat vanatoare
06
mai

Comunicat Federatia Asociatiilor Vanatoresti

Federația Asociațiilor Vânătorești în calitate de structură asociativă, a asociațiilor vânătorești, solicită instituțiilor statului să clarifice cu celeritate împrejurările în care a avut loc activitatea de vânătoare a ursului brun în cauză.

Suntem convinși că organele abilitate au acționat cu deplina respectarea a legii și considerăm că extragerea exemplarelor agresive de urs brun, este pe deplin justificată, nefiind posibil să fie pusă în balanță viața umană, în contrapartidă cu viața unui animal.

Atacurile urșilor bruni, din ultima perioadă, care s-au soldat cu rănirea mai multor români și chiar cu decesul unora, ne determină să solicităm Ministerului Mediului și Domnului Ministru Tanczos Barna, să trateze această problemă cu maximă atenție. Considerăm că măsura interzicerii vânătorii la ursul brun, nu este în toate cazurile o măsură salutară și nu duce la protejarea speciei, ci din contra, la apariția unor situații care vor arunca umbre de îndoială asupra practicării corecte, responsabile și legale a vânătorii, precum și la apariția unor situații extrem grave de agresivitate animală, care nu mai pot să fie controlate.

Referitor la extragerea exemplarului de urs brun, numit Arthur, ne exprimăm îndoială că pe un teritoriu de peste 10.000 ha (suprafața minimă a unui fond de vânătoare de munte), cineva poate să dea un nume fiecărui exemplar de urs brun și de asemenea să identifice cu certitudine exemplarele agresive, care efectuează atacuri, de cele neagresive, în lipsa semnelor distinctive sau a unui dispozitiv GPS. Subliniem de asemenea că ursul brun nu este un animal sedentar, ci din contra este un animal care parcurge un număr foarte mare de km, ceea ce face foarte puțin probabilă susținerea privitoare la identificare cu certitudine a unui exemplar. Suntem conștienți că impactul media și emoțional al unei știri fără un nume dat ursului, ar fi fost mult mai redus, cu atât mai mult cu cât numele ”Arthur” are o rezonanță regală.

Având în vedere situația creată, solicităm autorităților statului să efectueze un studiu științific al populației de urs în vederea reglementării științifice a cotei anuale de recoltare a ursului.

Marian Diaconu

Președintele

Federației Asociațiilor Vânătorești

www.feav.ro

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...