De ce este vanatoarea buna

vanatoarea
06
apr.

5 motive pentru care vanatoarea este buna

Nu exista doua modalitati in acest sens, vanatoarea este un sport  neinteles. Exista diverse opinii puternice, daca vanatoarea este etica. La suprafata, cei care se opun vanatorii mentioneaza de obicei ca nu este nevoie sa fie omorate animale din niciun motiv.

Cu toate acestea, nu este cazul daca sapati putin mai adanc. Multi non-vanatori nu isi dau seama de numeroasele beneficii ale vanatorii. Impactul ecologic pozitiv al vanatorii depaseste cu mult sportul in sine. De fapt, vanatoarea este esentiala pentru conservarea si bunastarea vietii salbatice si a ecosistemelor in care traiesc.

Intr-un efort de a educa mai bine oamenii despre beneficiile vanatorii, iata cinci motive pentru care vanatoarea este un lucru bun.

Motivul nr. 1 – Conservarea

Unul dintre cele mai importante motive, daca nu cel mai important, este ca vanatoarea ofera finantare pentru conservarea faunei salbatice. Sume importante sunt stranse anual prin licente de vanatoare si taxe care merg direct catre conservarea faunei salbatice .

Conservarea faunei salbatice ajuta la protejarea animalelor salbatice si a habitatelor lor naturale pentru a mentine populatiile salbatice sanatoase. In plus, fondurile de conservare ajuta la restaurarea, protectia si imbunatatirea ecosistemelor naturale.

Motivul nr. 2 – Controlul populatiei

Vanatoarea este, de asemenea, extrem de importanta pentru controlul populatiilor sanatoase de animale. Cu cat suprapopulam zonele urbane si, pe masura ce orasele continua sa creasca, amprenta noastra umana are efecte secundare negative asupra vietii salbatice.

Din pacate, pe masura ce intram in viata salbatica, echilibrul natural al pradatorilor si al prazii este perturbat. Acest lucru are ca rezultat o crestere imensa a anumitor populatii de animale fara pradatori naturali care sa-si pastreze numarul sub control. De exemplu, daca exista prea multe caprioare, asta inseamna ca exista mai putine resurse pentru hrana. Acest lucru poate duce la caprioare subnutrate si nesanatoase.

Acelasi lucru este valabil si pentru suprapopularea pradatorilor. Daca exista prea multi pradatori, animalele precum caprioarele care sunt erbivore vor avea o populatie redusa. Prin urmare, echilibrul natural al ecosistemului poate cadea in dezordine. Este vorba despre mentinerea echilibrului pentru ca toate speciile sa coexiste.

Motivul nr. 3 – Valoarea economica

Banii sunt intotdeauna un factor semnificativ in orice industrie infloritoare si acelasi lucru este valabil si pentru vanatoare si pescuit. Consumatorii care isi cheltuiesc banii castigati din greu pentru recreere in aer liber contribuie anual la economia Romaniei. Acest lucru aduce milioane venituri fiscale pe an. In plus, industria in sine ofera multe locuri de munca.

Motivul nr. 4 – Vanatoarea combate braconajul

Braconajul este atunci cand oamenii vaneaza sau prind ilegal animale pe un teren ilegal. De asemenea, implica specii care sunt ucise in afara sezonului lor de vanatoare programat sau specii care sunt interzise de la vanatoare in totalitate.

Vanatorii sunt prima linie de aparare impotriva braconajului. Paznicii de vanatoare nu pot urmari fiecare centimetru de teren, asa ca vanatorii joaca un rol vital in lupta impotriva braconajului.

Adevaratii vanatori respecta si respecta legile de vanatoare si pescuit, mai ales ca exista un motiv pentru care aceste legi sunt in vigoare. Acest lucru reduce uciderea neetica si ilegala a animalelor de catre braconieri. Legile si anotimpurile de vanatoare sunt create nu numai pentru a proteja viata salbatica, ci si pentru vanatori.

Motivul nr. 5 – Aprovizionarea hranei

Multi dintre cei care critica vanatoarea subliniaza faptul ca vanatorii pot obtine in continuare carne din magazinele si magazinele alimentare locale. Prin urmare, ei cred ca nu este necesar sa vanam. Cu toate acestea, multi dintre acesti critici nu iau in considerare faptul ca animalele crescute industrial este, cu siguranta, mult mai lipsita de etica decat sa va ucideti propria cina.

Multe produse din carne produse in masa sunt obtinute prin practici inumane. Animalele in sine sunt deseori vii doar pentru a fi o viitoare masa. In schimb, viata salbatica care este vanata traieste o viata mult mai buna si mai libera in habitatul lor natural. In plus, vanatorii stiu de unde vine urmatoarea lor masa daca o ucid ei insisi. De asemenea, nu exista aditivi, nu sunt coloranti artificiali si nu exista hormoni in viata salbatica naturala care sunt luati personal la vanatoare.

Pentru cei care nu sunt pasionati de vanatoare, este in regula. Dar, din fericire, dupa ce vor citi aceste cinci motive, vor intelege ca exista si mai multe beneficii. Vanatoarea poate fi benefica pentru conservare, animale salbatice si consumatori. Cu toate acestea, pozitivele vanatorii si pescuitului nu se opresc doar cu aceste cinci exemple. Totusi, este un inceput bun.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...